Het jaar van co-creatie

In 2017 vindt het co-creatie proces van iSHARE plaats. Vanaf januari werken publieke en private logistieke partijen in co-creatie werkgroepen samen aan uniforme afspraken - een zogenaamd 'afsprakenstelsel' - voor identificatie, authenticatie en autorisatie die voor iedereen in de sector bruikbaar én toepasbaar zijn. Het co-creatie proces wordt gefaciliteerd door innovatie experts Innopay.

Gebruikerssituaties centraal in iSHARE co-creatie werkgroepen

Tijdens de co-creatie werkgroepen beantwoorden deelnemers met elkaar alle mogelijke functionele, technische, juridische en operationele vragen die ontstaan bij het ontwikkelen van het afsprakenstelsel. 

Vanaf de start van 2017 worden de afspraken meteen geïmplementeerd in een zogenaamde 'referentie implementatie'. Hierin worden alle rollen binnen het afsprakenstelsel in een proefopstelling neergezet en wordt de juistheid en implementeerbaarheid van de afspraken meteen in een IT- omgeving getest. 

In het tweede kwartaal van 2017 toetsen verschillende co-creatiepartners het (concept) afsprakenstelsel aan de praktijk in een Proof of Concept van de door hen ingediende gebruikerssituatie of ‘use case’ in hun eigen systemen.

iSHARE gereed voor adoptie in 2018

Het doel is om met iSHARE in januari 2018 live te zijn bij een te vormen kopgroep van logistieke organisaties en hun klanten, en klaar te zijn voor adoptie binnen de gehele sector.

Interesse voor co-creatie?

Wilt u weten hoe iSHARE ook uw organisatie kan helpen? Heeft u ook belangstelling voor co-creatie? Stuur ons dan een e-mail. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door ons te volgen op Twitter of u in te schrijven voor onze nieuwsbrief