Een afsprakenstelsel door en voor de sector

Onze ambitie is om samen met de logistieke sector een afsprakenstelsel te ontwikkelen dat geschikt is voor iedereen in de sector: alle modaliteiten, grote en kleinere organisaties, publieke en private partijen, vragers en aanbieders van data én hun softwareleveranciers.

We zijn aardig op weg om invulling te geven aan deze ambitie. We voorzien duidelijk in een behoefte van een groeiend aantal logistieke organisaties. 

What they say....

Uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie blijken voor organisaties uiteenlopende problemen op te lossen. Een kleine greep van wat logistieke organisaties vinden van iSHARE en hoe zij denken iSHARE te kunnen inzetten.

Dennis Dortland, Innovatieconsultant Portbase

"Als iedereen in de sector gebruik maakt van iSHARE, is de waarde enorm! We zullen dan af zijn van de inefficiënties die horen bij zoveel verschillende manieren voor identity management en access control. Bovendien zullen we door de eenvoud en het gemak ook veel makkelijker nieuwe samenwerkingsverbanden aan kunnen gaan. En dat is goed voor elk bedrijf in de sector. En goed voor de sector als geheel."

Dennis Dortland, Innovatieconsultant Portbase

Nora Schmorak

"iSHARE gaat voor ons een wederkerend probleem oplossen. Rijkswaterstaat krijgt continu aanvragen van allerlei partijen voor het leveren van scheepvaartdata. Deze data mogen we vaak niet leveren zonder toestemming van de dataeigenaar, veelal de schipper of een rederij. En het verkrijgen van toestemming verloopt ingewikkeld en weinig efficiënt. iSHARE gaat het mogelijk maken dat we straks op een simpele en gecontroleerde manier allerlei data kunnen delen die de logistieke sector sterker kan maken."

Nora Schmorak, Sr. Consultant Transportation & Logistics Rijkswaterstaat

Wout van den Heuvel

"In de logistiek delen we nu relatief weinig data met een beperkt aantal partijen. In de nabije toekomst gaan we explosief meer data delen met veel meer bekende en onbekende partijen. iSHARE gaat de hele logistieke sector duidelijkheid geven hoe we dit op veilige en betrouwbare manier kunnen doen waarbij de echtheid van data geborgd is." 

Wout van den Heuvel, Vakspecialist ICT Transport en Logistiek Nederland

jan egbertsen

"Data delen in de supply chain is belangrijk voor een duurzame groei. iSHARE is een essentiële innovatie en enabler."

Jan Egbertsen, Manager Innovation Port of Amsterdam

Jop Spoelstra

"In de wereld van slim verkeersmanagement worden veel waardevolle discussies gevoerd over het effectief delen van data tussen verschillende soorten betrokken partijen, waaronder partijen uit de logistieke sector. De aanpak en het pragmatisme van iSHARE, waarbij vanuit de logistiek verder wordt gekeken dan alleen de techniek van het veilig en effectief delen, zal ons hier een stap dichterbij brengen, en daar worden beide werelden beter van."

Jop Spoelstra, Innovatie Programma Coördinator Technolution

Ludi Cosman

"Vanuit UC Group zien we dat er heel veel te winnen is als bedrijven beter samenwerken binnen de totale keten. Toen we van iSHARE hoorden was het voor ons een logische stap om mee te investeren in een innovatie die precies past binnen onze visie."

Ludi Cosman, Partner UC Group